Subaru WRX STI

Svim strastvenim zaljubljenicima u svijet automobila, slova STI predstavljaju vrhunske performanse povezane s uzbudljivom vožnjom. Novi WRX STI odlikuje se elegantnim dizajnom, ali sportski poklopac motora i stražnji aerodinamični spojler ne ostavljaju sumnje u pravi karakter ovog automobila. Jer performanse ovog ljepotana naprednije su nego ikad do sad.

Svaka vožnja u Subaruu je sigurna i ugodna. To je zato što su skoro svi modeli Subaru opremljeni integriranim pogonom na sva četiri kotača (Symmetrical All-Wheel Drive, AWD). Zapravo, što se tiče sigurnosti i kontrole, nema im premca. Svaki dan se u prometu može dogoditi nešto opasno i nepredvidivo, a AWD vam pomaže da na ove izazove odgovorite raspodjelom snage na sva četiri kotača i pogonom prednjih ili stražnjih kotača koji trebaju dodatnu snagu. Svaki put kad vozite svoj Subaru s AWD-om osjećat ćete se sigurno i zaštićeno, kamo god išli i gdje god prošli.

2.5-LITARSKI MOTOR SUBARU BOXER TURBO DOHC

Malo drugih motora nudi uzbudljive performanse kakve nudi 2.5-LITARSKI MOTOR SUBARU BOXER TURBO vašeg WRX STI-a. Savršeno spaja čistu snagu i sveobuhvatnu uravnoteženost, a njegovi indukcijski svitci (bobine) daju snagu skoro u trenu i omogućuju snažno ubrzanje. Tijekom godina WRX STI pokazao je da su njegove performanse sve uzbudljivije.

SI-DRIVE

Sustav SI-DRIVE (Subaru Intelligent Drive) omogućuje vam da vozne karakteristike WRX STI-a prilagodite svom ukusu i željama. Uključite li inteligentan način rada [I], dobit ćete ubrzanje i učinkovitost, ali istovremeno i paziti na učinkovitu potrošnju goriva. Odaberete li sportski način rada [S] dobivate linearan odziv i zajamčenu prilagodljivost svim uvjetima na cesti. A, kako biste dobili najviše od turbo-motora odaberite oštar sportski način rada [S#]: njegove značajke su trenutno ubrzanje i precizna kontrola raspona okretaja u minuti.

Active Torque Vectoring (Sprečavanje bočnog proklizavanja)

Active Torque Vectoring, odnosno, aktivna razdioba okretnog momenta, nova je tehnologija koja omogućuje da preciznije upravljate svojim automobilom i maksimalno iskoristite njegove mogućnosti. Kako ulazite u zavoj, na vas djeluju bočne sile, no sustav može usmjeriti snagu prema kotačima kako bi zadržao planiranu putanju. To znači da vaš WRX STI brže i bolje slijedi vaše komande.

Sportsko podvozje

Godine uspjeha na sportskim natjecanjima, iscrpni testovi kao i evolucija materijala i tehnologije na svijet su donijele podvozje WRX STI-a. Izuzetna stabilnost i odziv uvijek su bili u središtu tih testova, a za okvir je korišten visokootporni čelik koji je pojačao njegovu krutost i s kojim se bolje kontrolira težina vozila. Nadalje, suspenzije su podešene prema standardima izvrsnosti, a stabilizirajuće poluge su još otpornije, opruge elastičnije, a jastučasti tuljci krući. Sve to vozilu daje uravnoteženost, snagu i nenadmašnu povezanost vozača, vozila i ceste.

Višeupravljivi DCCD

Značajka Multi-mode Driver-controlled Centre Differential, DCCD, poboljšana je kako bi se poboljšala i upravljivost automobila. Omogućuje zaključavanje središnjeg diferencijala WRX STI-a, a time i njegovu upravljivost. Zahvaljujući poboljšanjima podvozja, elektronička kontrola sada se koristi u cijelom sustavu koji raspoređuje okretni moment na prednje i stražnje kotače. Način rada Auto omogućuje idealnu distribuciju sila prema uvjetima na cesti. S druge strane, u načinu rada Auto [+] povećava se snaga prednjeg obrtnog momenta kako bi se poboljšao pogon dok Auto [-] više snage prebacuje na stražnje kotače kako bi se bolje savladalo zavoje. Na kraju, 6-stupanjski ručni način rada omogućuje da odaberete karakteristike vožnje koje vam odgovaraju.

Sigurnost koju trebate za uzbuđenje koje tražite

Kad vozite WRX STI osjećate se sigurno zato što znate da Subaru jamči izuzetan standard sigurnosti koji uključuje i, sada još otporniji, prstenasti okvir za ojačanje kabine te zračni jastuk za zaštitu koljena vozača. Zahvaljujući prilagodljivom sustavu dinamičke kontrole vozila (Vehicle Dynamics Control – VDC) s aktivnom razdiobom obrtnog momenta i moćnim kočnicama Brembo*1, vaše vam vozilo pomaže izbjeći opasnost. Sigurnoj vožnji pridonose i odlično prianjanje uz podlogu zahvaljujući integriranom simetričnom pogonu na sva četiri kotača – AWD.

Dizajniran prema vašim instinktima

Dok upravljate automobilom vrhunskih performansi bitan je svaki otkucaj srca i svaki treptaj oka. Interijer WRX STI-a dizajniran je kako bi doživljaj vožnje bio još uzbudljiviji te jamčio da na dohvat ruke uvijek imate sve potrebne komande i informacije. Upravljač u obliku slova D omogućuje brz odziv svih sustava kontrole vozila. Informacije na kontrolnoj ploči obuhvaćaju se jednim pogledom dok se višenamjenski zaslon može prilagoditi tako da pokazuje niz informacija o vozilu, između ostalih i pritisak turbine.


Katalog modela

Tehnički podaci

twitter facebook google