Subaru Levorg

Postoji mjesto na kojem se susreću dizajn i tehnologija, forma i sadržaj. Levorg je dio tog svemira te sjedinjuje funkcionalnost i estetiku u kojoj uživate iz svakog kuta.

Tehnologija

Najnoviji član obitelji motora SUBARU BOXER 1,6-litarski DIT ističe se savršenom ravnotežom učinkovitosti, snage i niske emisije ispušnih plinova. Koristi i izravno ubrizgavanje goriva i dvostruke vijke turbokompresora, a rezultat je više snage i smanjena potrošnja iako ima manje cilindara u odnosu na prethodne generacije.

Kako bi iskustvo vožnje bilo još uzbudljivije možete prebaciti na ručni način rada i koristiti komande mjenjača na upravljaču. Uživat ćete u prelasku između šest stupnjeva prijenosa kakve ne biste očekivali kod stalnog varijabilnog prijenosa (Continuously Variable Transmission, CVT) i osjetit ćete uzbuđenje prave sportske vožnje.

Sustav SUBARU Inteligent Drive, SI-Drive, omogućuje vam da odaberete postavke motora i prijenosa prema svom načinu vožnje, očekivanjima i uvjetima na cesti. Možete odabrati dvije različite funkcije: inteligentni i sportski način. Dok inteligentan način omogućuje fluidnije i učinkovitije ubrzanje, sportski način nudi strastveniju vožnju zahvaljujući većoj snazi i ubrzanju.

All-Wheel Drive

Kad je Subaru predstavio svoj All-Wheel Drive (pogon na sva četiri kotača, AWD) svjetskom tržištu donio je i jednu revolucionarnu novinu u automobilski svijet. Od tog trenutka zauvijek se promijenio uvriježeni stav o tehnologiji AWD. Trend se nastavlja najnovijom verzijom Lineartronic CVT za Levorg. Ovaj lagani prijenos brzog odziva iznenadit će vas neočekivanom preciznošću i živahnošću.

Kod zahtjevnih uvjeta na cesti AWD nudi kontrolu i ravnotežu tamo gdje ih druga vozila gube - zato što AWD ima jednoličnije raspoređenu težinu na sva četiri kotača. Prednosti su odmah vidljive: bolja kontrola u zavojima, bolje prianjanje na skliskim podlogama i poboljšano ubrzanje. Sve to pridonosi osjećaju jednostavnije, sigurnije i zabavnije vožnje.

Sigurnost

Sustav dinamičke kontrole vozila putem niza senzora kontrolira slijedi li vozilo smjer kojim vozač želi ići. Ako se jedan kotač isklizne ili ako u zavoju, pri stalnoj brzini, vozilo izlazi iz zadanog smjera sustav intervenira u raspodjelu okretnog momenta u sustavu AWD, rad motora i kočnice svakog kotača kako bi se vozilo zadržalo na cesti.

 Kako bi se poboljšala vidljivost Napredni sigurnosni paket ima dvije nove funkcije: High-Beam Assist (HBA) i Subaru Rear Vehicle Detection (SRVD). HBA prepoznaje ostala vozila na cesti i automatski prilagođava svjetlo prema stanju u prometu te tako povećava udobnost i sigurnost i vas i ostalih sudionika u prometu. Sustav SRVD vas senzorima obavještava o mogućoj prisutnosti vozila iza vas kako biste izbjegli opasnosti pri prestrojavanju. Obavještava vas i o mogućim opasnostima od sudara tijekom vožnje unatrag na prometnim cestama.

Disk-kočnice na sva četiri kotača imaju i lagana aluminijska stražnja kočiona kliješta kako bi kočenje bilo snažno i sigurno. Sustav ABS (Antilock Braking System) uključuje elektroničku raspodjelu kočione sile (Electronic Brake-force Distribution) koja kočionu silu raspoređuje na prednje i stražnje kotače kad je automobil pun. Uz to Levorg ima i sustave Brake Assist i Brake Override kako bi se sigurno i kontrolirano kočilo u hitnim slučajevima.

U slučaju opasnosti putnici su zaštićeni nizom serijski ugrađenih zračnih jastuka koji uključuju prednje, bočne prednje, zastorne i zračne jastuke SRS za koljena. Prednji sigurnosni pojasevi podesivi su po visini, a imaju i zatezače koji putnike čvrsto drže na mjestu te graničnike opterećenja koji ublažavaju utjecaj sile na prsni koš. U slučaju sudara prednja sjedala koriste čvrst okvir i naslone za glavu te posebne detalje poput posebnog načina montaže opruga unutar sjedala kojim se energija udara apsorbira. Sve skupa pridonosi smanjenju mogućnosti trzajnih ozljeda.

Subaru je neprikosnoven na području sigurnosti, a to vrijedi i za Levorg. Postići takvu izvrsnost moguće je zahvaljujući okviru zbog kojeg se motor SUBARU BOXER i papučice u slučaju frontalnog sudara pomiču niže i ne prodiru izravno u kabinu. Ovo je još jedna značajka koja omogućuje sigurnu i mirnu vožnju.


Katalog modela

Tehnički podaci

Boje

twitter facebook google