Subaru Forester

Ključ uspjeha je prilagodba. Ali s Foresterom sve se mijenja. On je evoluirao i prilagodio se vašim željama, a tu je novi izgled koji će vas ostaviti bez daha. Njegova struktura je robusnija i osvojit će vas svojom prilagodljivošću i snažnim izgledom.

Novi Forester vam istovremeno pruža kontrolu, stabilnost i okretnost. Vozila Subaru jamče sigurnost zahvaljujući simetričnom pogonu na sva četiri kotača (Symmetrical AWD) združenim s motorom SUBARU BOXER što omogućuje jedinstvenu ravnotežu i stabilnost. Ovaj sustav u svakom trenutku omogućuje učinkovito prianjanje sva četiri kotača kako biste bolje kontrolirali vozilo na svakoj podlozi, čak i u najtežim uvjetima. Krasi ga i odlična bočna ravnoteža te omogućuje preciznu vožnju zahvaljujući uzdužnom razmještaju svojih glavnih grupa dok nisko težište znači užitak u strastvenoj vožnji i brz odziv. Ekskluzivne prednosti pogona na sva četiri kotača jamče izvanrednu upravljivost i omogućuje vam da izbjegnete opasnosti.

Motor Boxer

U malo koji SUV se možete tako pouzdati i malo koji SUV ima tako brz odziv poput novog Forestera. Glavni razlog tome skriva se ispod poklopca motora gdje se smjestio motor SUBARU BOXER. Konfiguracijom motora s vodoravno suprotstavljenim klipovima pod kutem od 180 stupnjeva profil je niži i plosnatiji nego što je to slučaj kod drugih tipova motora. Zato motor, a time i cijelo vozilo, ima niže težište i bolju ravnotežu. Nadalje, suprotstavljeno gibanje klipova prirodno pridonosi smanjenju vibracija.

Lineartronic

Stalni varijabilni prijenosa Lineartronic (CVT, Continuously Variable Transmission) koristi lanac umjesto zupčastog remena što omogućuje bolji odnos među stupnjevima prijenosa, brži odziv na komande i bolje performanse vozila. Uzdužno je združen sa sustavom AWD ACTIVE TORQUE SPLIT (sustav pogona na sva četiri kotača s aktivnom razdiobom okretnog momenta) koji reagira na promjene vučne sile, prijenos i vozačeve komande time što neprekidno kontrolira raspodjelu okretnog momenta između prednjeg i stražnjeg dijela vozila.

X-Mode

„X“ označava povećane mogućnosti, na bilo kojem tipu ceste, za svakog vozača. Pritiskom na tipku, X-Mode preuzima kontrolu nad motorom, prijenosom, pogonom na sva četiri kotača, kočnicama i ostalim komponentama kako biste sigurno vozili po najtežim cestama i najklizavijim podlogama.

Sustav kontrole na nizbrdici (Hill Descent Control) pruža vam potrebno samopouzdanje na najstrmijim nizbrdicama kojima ćete voziti stalnom i kontroliranom brzinom.

SI-DRIVE1

Sustav Subaru Intelligent Drive (SI-DRIVE) trenutno podešava reakciju motora prema vašem stilu vožnje, uvjetima na cesti ili bilo kojoj drugoj potrebi. Brzo mijenjajte odziv ubrzanja i ponašanje automatskog mjenjača kako biste bili sigurni da uvijek dobivate najbolja vozna svojstva u bilo kojim okolnostima.

Naša misija: vaša sigurnost

Kako bi vam pomogao izbjeći nezgode i zaštititi vas od nepredvidivih situacija, Forester je opremljen funkcijama aktivne i pasivne sigurnosti. Aktivna sigurnost omogućuje vam da izbjegnete probleme predvidljivom vožnjom, preciznom kontrolom i odličnim pregledom ceste, dok vam napredne tehnologije omogućuju da izbjegnete nezgode prije nego se one i dogode. Funkcije pasivne sigurnosti uključuju strateški postavljene zračne jastuke, prednja sjedala koja umanjuju trzajne ozljede, oborive pedale te sigurnosni pojasevi s tri točke učvršćenja pomažu u izravnoj zaštiti putnika.

Istražite svoj svijet

Samo zato što putujete ne znači da morate sve ostaviti iza sebe. Sada je tu tehnologija koja vam omogućuje da budete povezani i umreženi, ali koja vas ne ometa u vožnji i koja je, pritom, intuitivna i jednostavna za korištenje. Forester nudi sustav za informiranje, zabavu, navigaciju te audio-sustav kojim možete upravljati jednim dodirom prsta ili čak svojim glasom. A, zahvaljujući mogućnosti povezivanja s pametnim telefonom i iPhoneom*1 uvijek ćete uživati u svojoj muzici.

Premda je novi Forester bogato opremljen, Subaruova dodatna oprema omogućuje vam da svoj automobil prilagodite svom životnom stilu. Bilo da želite dodatnu udobnost, učinkovitost ili personalizaciju izgleda svog Forestera, Subaruova dodatna oprema ima istu onu lakoću ugradnje i kvalitetu kao i vaš Subaru. Trebate li više informacija zatražite brošuru o dodatnoj opremi ili posjetite najbližeg Subaruovog distributera.


Katalog modela

Tehnički podaci

Boje

twitter facebook google